10x online leren borduren met videolessen

Het was nog nooit zo makkelijk om te leren borduren! Je vindt ontelbaar veel inspiratie op Pinterest, tutorials op borduurblogs, maar ook videocursussen!

En voor dat laatste, moet je gewoon bij Skillshare zijn!

Ik ben al jaren lid en een grote fan van het platform. Je ontdekt er oneindig veel videolessen over 100en onderwerpen zoals illustratie, fotografie, online marketing en ja, ook modern borduren! Deze videocursussen zijn niet alleen heel erg informatief, ze zijn ook stuk voor stuk van hoge kwaliteit.

Ik verzamelde voor jou mijn 10 favoriete online borduurcursussen, beschikbaar via Skillshare!

** Disclaimer: De producten waarnaar ik verwijs in deze blogpost worden aangeboden via affiliate marketing. Wanneer jij bij deze partners iets aankoopt, verdien ik een klein percentage. De prijs voor jou blijft onveranderd! **

Cross Stitch Fundamentals: Stitch your own Hoop Art

Voor kruissteek borduren hoef je niet heel veel technieken te kennen, maar als het voor het eerst wil proberen, is het wel handig een leidraad te hebben. Deze cursus door Dana Batho van Peacock & Fig is perfect voor beginners in kruissteek!

Intermediate Cross Stitch: Backstitch Like a Boss

Ook van Dana Batho, is deze vervolgcursus op deze hier net boven. Nu je de kruissteek onder knie hebt is het tijd voor de stiksteek of back stitch. Deze steekt komt ook vaak voor een kruissteekpatronen en -pakketten en is dus een must-learn voor kruissteek beginners.

Embroidery on Photographs with 10 Simple Stitches

Het levende bewijs dat borduren niet altijd op stof moet! Peggy Dean neemt je mee in het borduren op foto’s. Ze toont je niet alleen steken en motiefjes die je hiervoor kan gebruiken, maar ook waar en hoe je de leukste foto’s kiest om op te borduren.

Knotted Monogram Hoop: Learn to Stitch French Knots & Colonial Knots

Toen ik begon met vrij borduren, had ik de grootste moeite met het leren van de beruchte French knot of knoopjessteek. Deze borduursteek is de doorn in het oog van veel beginnende borduursters, en ik wou dat ik toen deze cursus had gevonden. Dana Batho toont je exact hoe je de knoopjessteek maakt en toont ook een alternatief op deze borduursteek, de koloniale knoop.

Painting with Thread: Modern embroidery for Beginners

Ik moet iets toegeven over deze cursus. Ik bekeek deze niet één keer, niet twee keer, maar reeds liefst drie keer! Niet omdat hij moeilijk te volgen is (helemaal niet zelfs), maar omdat ik het zo’n fantastische cursus vind!

Danielle Clough, ook wel gekend als @fianceknowles, is een echte kunstenares als het op borduren neerkomt. Ze toont je haar techniek van het ‘thread painten’ oftwel schilderen met draad. Ze houdt van het gebruiken van veel kleuren in haar werk, en ook dat leer je in deze cursus.

Extra mooi meegenomen is dat deze dame een heerlijke persoonlijkheid, humor en een zekere down-to-earth vibe heeft. Kijken!

Painting with Thread: How to Embroider Fruit

Nog een andere kijk op ‘thread painting’ ontdek je bij Chloe Amy Avery, als ze je meeneemt in het borduren van een realistische sinaasappel. Je leert welke kleuren je best kan kiezen voor realistisch borduurwerk, in welke richting je je steken best maakt enzovoort.

Embroidered Botanicals: Monstera Leaves with Long and Short Stitch

Short but sweet is deze videocursus ‘Embroidered Botanicals: Monstera leaves’. Je leert de long en short stitch oftewel de ingreepsteek, een variant op de platsteek en een heel populaire steek voor thread painting.

The Art of Embroidery: Adding Dimension and Texture to your work

Wil je je borduurwerk een niveautje hoger tillen, dan kan je met deze cursus leren om textuur te borduren. Je leert hoe je inspiratie vindt voor texturen en hoe je verschillende borduursteken combineert om het gewenste effect te krijgen.

Girls in Jewels: Embroidery with Metallic Thread

In deze cursus leer je hoe je eenvoudige portretten borduurt en deze afwerkt met wat BLING, namelijk metallic borduurgaren. Dit type borduurgaren vraagt om nog wat meer geduld dan bij het gewone borduren, maar het resultaat achteraf is het dat echt wel waard.

Hand Embroidery on Tulle: Stitch a Layered Desert Landscape

Tot slot: borduren op tule. Het is een techniek die terug vaker opduikt en waarmee je de mooiste borduurwerkjes kan maken, die een heel speciaal effect geven. Ze zijn namelijk doorzichtig! Borduren op tule is aners dan borduren op katoen, en deze cursus leert je de kneepjes van het vak.

Wanneer je je inschrijft voor één van deze cursussen via mijn link, krijg je maar liefst 2 weken gratis toegang tot ALLE Skillshare cursussen.

** Disclaimer: De producten waarnaar ik verwijs in deze blogpost worden aangeboden via affiliate marketing. Wanneer jij bij deze partners iets aankoopt, verdien ik een klein percentage. De prijs voor jou blijft onveranderd! **

3 reacties op “10x online leren borduren met videolessen

  • Ophelie zegt:

   Hey Karoline,
   Bedankt voor je reactie.
   Je krijgt de huidige promotie van Skillshare via eender welke Skillshare of cursuslink in dit blogbericht.
   Helaas werd de actie een paar dagen geleden door Skillshare gewijzigd van twee maanden naar twee weken gratis, maar ook daarmee kan je al veel! (Dit artikel is nu ook aangepast.)
   Veel plezier!

Reacties zijn gesloten.