moderne

Borduur

boeken

Naast mijn liefde voor het borduren, hou ik ook van boeken. Laat die twee liefdes nu toevallig ideaal te combineren zijn in de vorm van … borduurboeken!

Op deze pagina ontdek je mijn selectie aan hedendaagse borduurboeken.
Een deel heb ik reeds in mijn eigen collectie, de rest staat ongeduldig te wachten op m’n verlanglijstje …

Deze boeken zijn ideaal voor een nieuwe dosis inspiratie en vaak bevatten ze ook heel wat borduurpatronen waar je zelf meteen mee aan de slag kan!

** Disclaimer: De meeste producten op deze pagina worden aangeboden via affiliate partners. Wanneer jij bij deze partners iets bestelt, verdien ik een klein percentage. De prijs voor jou blijft onveranderd! **

Kruissteek

Jamie Chalmers

The Mr X STitch guide to cross stitch

Dit boek van dé Mr X Stitch leert je niet alleen hoe je start met kruissteek borduren, maar moedigt ook experimenteren en ‘thinking outside of the box’ aan op vlak van moderne kruissteek.

Bestel via bol.com

makoto oozu

mega mini cross stitch

Dit boek is volgestouwd met maar liefst 900 mini kruissteekpatroontjes. Het is opgedeeld in thema’s gaande van hobby’s en dieren tot donuts en schoenen!

Bestel via bookdepository

emma congdon

cross stitch for the soul

In dit boek leer je de basics over kruissteek en de materialen, maar de échte reden waarom je dit boek wil, zijn de maar liefst 20 typografische borduurpatronen waarmee je weken / maanden / jaren zoet zal zijn.

Bestel via bol.com

stephanie rohr

feminist cross-stitch

De 40 borduurpatronen in vintagestijl uit dit boek zijn allemaal in het thema van vrouwen met leuke ietwat gewaagde slogans en one-liners.

Bestel via bol.com

BoekenBoeken

Vrij borduren

laura strutt

modern embroidery

In dit boek ontdek je 35 moderne borduurpatronen in gevarieerde stijlen, waaronder ook meer praktische projecten zoals een boekenlegger, sleutelhanger en tote bag.

Bestel via bol.com

libby moore

hip & trendy borduren

Heel mooi modern borduurboek, met heel wat borduurpatronen om uit te proberen. De patronen zijn onderverdeeld in verschillende secties zoals geometrische vormen, bloemen en planten maar ook patches en zelfs borduren op schoenen en kledij.

Bestel via bol.com

sonia lyne

mini hoop embroideries

Dit boek neemt je mee in de wereld van de mini borduurringen. Borduur meer dan 60 mini hoops om te gebruiken als pins, sleutelhangers en meer.

Bestel via bol.com

wendi gratz

leuke figuren borduren

Met dit boek leer je de basis borduursteken die je kan toepassen op de meer dan 500 mini borduurpatroontjes. Leuk voor geborduurde kaartjes, accentjes op kledij of kleine cadeautjes dus!

Bestel via bol.com

applemints

cat lady embroidery

Wil je katten borduren? Dan is dit boek perfect voor jou! Het is volgestouwd met kleine borduurpatroontjes van verschillende ontwerpers allemaal in het thema van ‘de kat’.

Bestel via bol.com

jennifer cardenas riggs

embroidery now

Dit moderne borduurpakket met 30 borduurprojecten neemt je mee in de wereld van het moderne borduren. Van mini hoops tot tafellopers, tot borduren op kleding en decoratieve muurdecoratie.

Bestel via bol.com

lauren holton

the modern embroidery workshop

20 uiteenlopende borduurpatronen leren je de basics van het moderne borduren en de mogelijkheden van verschillende toepassingen zoals decoratie, cadeautjes en borduren op kleding.

Bestel via bol.com

aimee ray

doodle stitching

Je ontdekt in dit boek meer dan 400 kleine borduurpatroontjes waarmee je zelf aan de slag kan voor het maken van geborduurde kaartjes en cadeautjes. Alle borduursteken worden uiteraard uitgelegd zodat je meteen aan de slag kan.

Bestel via bol.com

carina envoldsen-harris

thread doodling

Het ‘Thread doodling’ boek komt binnenkort pas uit, maar het beloofd alvast een aantal leuke borduurprojecten met eenvoudige patroontjes zodat je zelf aan het doodlen kan slaan.

Bestel via bol.com

cristin morgan

hoop dreams

Met 10 borduursteken ga je aan de slag met 20 borduurprojecten, varierend van decoratie tot kleding. Bomvol inspiratie en technieken voor zowel beginners als gevorderden.

Bestel via bol.com

nancy nicholson

modern folk embroidery

Ben je een fan van folk art en eenvoudige patroontjes, dan is dit borduurboek een leuke toevoeging aan je collectie. Er wordt gebruik gemaakt van technieken met vilt, wat ideaal te combineren is met borduren.

Bestel via bol.com

Hiroko Kubota

cat in my pocket embroidery

In dit boek dat binnenkort gelanceerd wordt, leer je de thread painting technieken van de befaamde Hiroko Kubota, die bekendstaat om haar geborduurde katten op hemden en blouses.

Bestel via bol.com

sara barnes

embroidered life, the art of sarah k. benning

Voor fans van Sarah K. Benning is dit boek een ware streling voor het oog. Dit is vooral een art book dat je mee neemt achter de schermen van deze fiber artist. 

Bestel via bol.com

irem yazici

tiny stitches

Wil je graag je eigen pins en patches leren borduren? Dan is dit boek daarvoor de ideale compagnon! Met slechts 10 borduursteken ga je aan de slag met de 20 borduurprojectjes uit dit boek.

Bestel via bol.com

chloe giordano

the embroidered art of chloe giordano

Chloe neemt je in dit boek mee in haar proces bij het maken van haar fijne en delicatie borduurwerkjes. Dit ‘art of’ boek brengt inspiratie en achtergrondinformatie bij haar geborduurde kunstwerkjes.

Bestel via bol.com

BoekenBoeken

Punch needle

Arounna Khounnoraj

Punch needle

Boordevol inspiratie en inclusief 20 stijlvolle ontwerpen is dit boek ideaal voor punch needle fanaten.

Bestel via bol.com

Sashiko

Jill Clay

Sashiko

De kunst van Sashiko is een vak apart. Met dit boek ontdek je de traditionele Japanse techniek aan de hand van basis technieken en 20 patronen.

Bestel via bol.com

susan briscoe

the ultimate kogin collection

Kogin is een variant op Sashiko waarbij je gebruikt maak van een telpatroon om de patronen op je stof te borduren. Een beetje zoals kruissteek borduren dus, maar toch anders! 😉

Bestel via bol.com